FURFACE dogs

Blogg

Tematräffar

VVi började 2019 med tre tematräffar. Tre olika områden som kan ge bekymmer i vissa förhållanden  -lugn, koppelgående och optimism.

Tema Lugn - då var det 4 ekipage som lekte lugnande lekar för att utveckla en vilja hos hunden att pausa och andas ut. Enkla lekar att ta mef hem att använda sig av i vardagen.

Tema Koppelglädje - hela 7 ekipage kände behov av denna träff, inte helt oväbtat det största bekymret i en hund-människa-relation. Vi hann med en hel del lekar för att både få med sig hunden i glädje och att lugna vid stress. Även dessa lekar enkla att ta med hem till sin egen vardag.

Tema Optimism- - inte lika självklart vad det handlar om, men 6 ekipage kom och den här gången fylldes träningshallen av olika "konstiga" stationer. En osäker hund behöver leka lekar som bygger självförtroende och känslan av  "jag klarade det!". Lekarna vi gjorde är början och sen är det upp till fantadin att hitta i sin vardag vad kan vara en kul utmaning för min hund.

Vi var hos MRI hund i Litslena. Deras träningshall är perfekt! 

Jag hoppas alla vovvar får fortsätta leka och på det sättet bearbeta det som inte fungerar och bygga upp nya vanor, nya känslor och bli en ny hund. Några har anmält sig till kurser, så vissa vet jag att jag snart får återse!20190216_10033720190119_09422320190119_093104