FURFACE dogs

Blogg

2019 i sammanfattning

Så närmar vi oss årets slut och då tittar man gärna bakåt, vad hade det gamla året att ge?

Det riktigt stora var nog ändå att vi äntligen fick en fast punkt igen. 1 juni flyttade vi kurserna till Salnecke slott i Örsundsbro. Uppe på ett mysigt loft inredde jag med mina hundträningsgrejer och där har jag främst haft friskvårdskurser och vid dåligt väder kunde vi även ha träning där. Övrig verksamhet var vi utomhus på slottets ägor.

I somras hade jag ett läger för barn med hund och givetvis var det jättevarma dagar just då. Men tjejerna och deras fyrbenta kompisar tränade på riktigt bra. Under de tre dagarna lägret var hann vi med lekträning, IDspår/sök och friskvårdsträning för både hundar och människor.

Hösten hade kurser inom både lekträning, friskvård, spår samt sök och även en IDhundsut. Instruktörsjobbet är verkligen varierat. På senhösten blev det för kyligt att vara på loftet och vi flyttade ut och stängde den fysiska verksamheten för året. I december gick FURFACE dogs slutligen in i det nya sättet att gå på kurs - onlinekurser.

En kurs i form av en julkalender. Den är nu avslutad och det har varit en riktigt rolig resa. Varje dag delade jag 2 filmer - en teoretisk och en praktisk. De praktiska förberedde jag till viss del redan i november och sedan klumpvis under december. De teoretiska gjorde jag dagen innan respektive lucka. Ett jättejobb att göra filmerna - filmerna blir inte bra på första försöket.

Men nu har jag fått blodad tand och lärt mig en hel del vad som blir bra och vad som blir mindre bra. Det tar jag med mig och under januari kommer jag förbereda inför nästa onlinekurs som börjar 3 februari - Mysterieträning. Min hjärna är ett ständigt arbetande kontor och idéerna avlöser varandra. Varför göra samma kurser som alla andra när man kan hitta på nytt???

Jag har själv även gått en del kurser och utbildningar under året. Det är viktigt att hela tiden ta till sig my kunskap, bli inspirerad och fyllas med ny energi!

Nu ser vi fram emot 2020 och hoppas få träffa er alla - fysiskt eller online. From 1 april flyttar vi igen in på slottet.

Gott nytt år!

Maria, Mirka och Meta20191220_150653