FURFACE dogs

Blogg

Invigning

1 juni flyttade vi in på Salnecke slott i Örsundsbro. 

Vi har tillgång till paddocken, stora fina gräsytor och en loge för teorilektioner och för mindre gruppträning som tex friskvårdskursen Stark Snabb Smidig. 

Med vädret hade vi maximal otur - regnet stod som spön i backen. Som tur var hade vi fått ok från hyresvärden att låna växthuset, så vi flyttade all aktivitet in dit.

Trots det oinspirerande vädret så kom en hel del besökare. En hel del som är gamla i gården och hängt med på Furface kurser sen år tillbaka, men även flera nya ansikten.

Jag hade gjort iordning en Optimismbana med "konstiga" saker som för en del hundar var lätt och för andra en utmaning. Vi hade även ett bollhav där hunden skulle nosa rätt på en vinst. Dessutom hade jag gömt ett ägg med en vinst vid elljusspåret i Örsundsbro.  Jag vet iaf en som gjorde ett försök att hitta ägget, men då ägget inte hittats på måndagen så fick en kompis och hennes hund Leo leta rätt på det. Han hittade ägget inom några minuter.

Trots väderfloppen, tycker jag det blev en trevlig invigning och nu ser vi fram emot att hålla kurser i Örsundsbro under sommaren och hösten.20190601_132014


Äntligen egen lokal efter några år utan!

Nu är det klart att from 1 juni kommer Furface dogs flytta in på Salnecke slott i Örsundsbro. Ja inte själva slottet men vi kommer ha en inhägnad och upplyst träningsplan och världens tomtemysigaste inomhuslokal för teori och viss inomhusträning.

Slottscafeet erbjuder gofika för den som vill kombinera hundträning med lite gott i magen och möjlighet till visning av slottet kommer också kunna planeras in. Och jo - det ska finnas spöken på slottet...20190228_16362720190228_163731


Tematräffar

VVi började 2019 med tre tematräffar. Tre olika områden som kan ge bekymmer i vissa förhållanden  -lugn, koppelgående och optimism.

Tema Lugn - då var det 4 ekipage som lekte lugnande lekar för att utveckla en vilja hos hunden att pausa och andas ut. Enkla lekar att ta mef hem att använda sig av i vardagen.

Tema Koppelglädje - hela 7 ekipage kände behov av denna träff, inte helt oväbtat det största bekymret i en hund-människa-relation. Vi hann med en hel del lekar för att både få med sig hunden i glädje och att lugna vid stress. Även dessa lekar enkla att ta med hem till sin egen vardag.

Tema Optimism- - inte lika självklart vad det handlar om, men 6 ekipage kom och den här gången fylldes träningshallen av olika "konstiga" stationer. En osäker hund behöver leka lekar som bygger självförtroende och känslan av  "jag klarade det!". Lekarna vi gjorde är början och sen är det upp till fantadin att hitta i sin vardag vad kan vara en kul utmaning för min hund.

Vi var hos MRI hund i Litslena. Deras träningshall är perfekt! 

Jag hoppas alla vovvar får fortsätta leka och på det sättet bearbeta det som inte fungerar och bygga upp nya vanor, nya känslor och bli en ny hund. Några har anmält sig till kurser, så vissa vet jag att jag snart får återse!20190216_10033720190119_09422320190119_093104


Lösningsorienterad

På juldagen försvann Meta när vi var på promenad.

Hon blev upplockad av grusbilen och levererad till bondgården. Efter lite efterforskningar kom de på att hunden måste nog höra till mig.

Efter det vågar jag inte ha Meta lös på promenad.

Jag skulle kunna nöja mig med det och promenera med henne kopplad - alltid - eller så ser jag mig om efter lösningar.

Konceptträning handlar mycket om att vara lösningsorienterad,  att vara positiv och inte stirra sig blind på problemet och att aldrig säga att något inte går. Så givetvis ska även detta problem lösas med hjälp av lekar.

Jag vet att det finns fler som sitter i samma båt med mig, så nu kör jag en projektkurs LÖS MED LEK. Eftersom jag deltar själv med min rymling så erbjuder jag kursen för halva priset.

Vågar du inte lita på din hund lös - 20190114_183340_0000häng med oss och se vad som händer!


Masterclass i Enköping

Vi startar upp 2019 med ett event för "gamla" lektränare. De hundar och ägare som gått Relationsbanken under hösten 2018 fick en inbjudan att delta på en kostnadsfri Masterclass. Några ur båda grupperna tackade ja och kom idag för att leka ut julen. Temat för dagen var hundmöten och efter fika och några visdomsord från mig, så gick vi raskt över till att leka lekar inriktade för just det - hundmöten. Särskilt med tanke på om hundmöten är ett problem...

Alltid lika roligt att se hur roligt hundarna har och att det är lugnt, tyst och stillsamt trots att vissa av hundarna egentligen är av det livliga slaget.

Fler Masterclasses av den här typen för lekentusiasterna finns planerade framöver. 20190113_12305220190113_124557