Om Furface

Den 15:e mars 1993 öppnades dörrarna på Furface Hundtrim på Stockholmsvägen i Bålsta. Mycket har hänt sedan dess. Trimmet lades ner efter 10 år och återuppstod på Mälarens Hundsim och Hälsa under ett par års tid för att slutligen somna in igen.
17 år av hundtrimmande har tagit ut sin rätt och mina händer klara inte längre av jobbet.

1998 utbildade jag mig till instruktör inom SBK och 1999 började jag ha kurser privat.
Hundkurserna har verkligen förändrats under årens lopp - pga att jag har förändrats, utvecklats och hittat "min väg" inom hunddressyr. De som gick kurs för mig i början på brukshundklubben skulle nog inte känna igen sig på dagens kurser.

Det riktigt stora som hänt under mitt proffessionella liv sammanföll med 15-årsjubileumet - Bokförlaget Prisma publicerar min första bok om hundträning.

Furface har även hunnit  fira ett 20-årsjubileum med bland annat föreläsningar på Håbo bibliotek om hunden som en kognitiv varelse och om hundar och inlärning.

Idag ligger fokus på två huvudinriktningar - reaktiva hundar och nosarbete, men även andra intressanta områden som hundens hjärna och fysik - och inte att förglömma hundägarens fysik. Utbildning av IDhundsekipage för eftersök av försvunna husdjur är en stor del av verksamheten.

Vår filosofi

Förstärkningar får hunden att vilja göra. Hunden ska inte utsättas för obehag i någon form, varken fysisk eller psykisk. Vi jobbar MED hunden inte MOT hunden och utgår från hur hunden som den unika individ den är bäst ska ta till sig träningen. Helstrypande halsband eller retrieverkoppel är inte tillåtna på kurserna, inte heller nosgrimma. Jag rekommenderar att använda sele som sitter bekvämt på hunden.

Reaktiva hundar ska ges möjligt att växa som individer och att gör egna goda val. Du är alltid välkommen med din reaktiva hund! Och din reaktiva hund ska alltid känna sig välkommen, hörd och trygg.