Köttbullelydnad - positiv hundträning för hela familjen

köttbullelydnad

Boken blev utvald att vara med i Malous Bokklubb (programmet "Efter tio" med Malou von Sivers på TV 4).

Många läsare har hört av sig via mail och berättat hur de uppskattat boken och hur den förändrat deras hundsyn. Det tackar jag för, det värmer mitt hjärta och mitt syfte med boken blev uppfyllt - det skulle vara en bok för den "vanliga" hundägaren, enkel och lättbegriplig!

Det finns fortfarande några böcker kvar som går att beställa!

150 kr + frakt

Press/TV:

  • 2008-08-20 Enköpings-Posten
  • 2008-10-01 TV4 "Efter tio"
  • Göteborgs-Posten 2008-08-28
  • Hundsport 11/08

 

Recensioner:

  • www.dandiedinmontclub.se

"Hunden gör aldrig fel – därför är korrigeringar onödiga. Allt hunden gör tycker hunden själv är rätt." Känner vi igen det? Speciellt en dandie minds his own business, ja, gör klart det han tycker han ska, måste, göra just i stunden. En lydig hund är en aktiv hund – en hund som tar kontakt och är följsam, konstaterar författaren. Boken, Köttbullelydnad, positiv hundträning för hela familjen, av Maria Ahola, är en tankeväckande bok som inte enbart tar upp värdet av belöning med gottis utan även viktiga saker som civilkurage och hundvett för barn. Andra kapitel i boken handlar om språk och kommunikation; att förstå vad hunden säger. Slutligen tas vardagsproblem och dess lösningar upp. En viktig fråga som ställs här är "vad är hundens vinst..." för att göra utfall, för att dra i kopplet, för att hoppa, för att skälla. Här handlar det om självrannsakan för husse eller matte.

Till sist en kul övning som tilltalar en dandie: Ta en låda och lägg i tidningspapper. Lägg i några hundgodis. Lägg på mer tidningspapper och lite mer godis. Varva papper och godis till lådan är full. Knöka ihop ett och annat papper. Klart! Nu är det hundens tur att leta upp godiset i lådan.